Friday, 26 August 2011

yesterday story in school

kelmarin merupakan hari persekolahan yang paling best..pagi-pagi,macam biasa,perhimpunan..then,ada majlis khatam Al-Quran..then,sesi bersalam-salaman dengan guru..ye laa,kelmarin hari last sebelum raya..sambil bersalam,lagu raya mula berkumandang..aku dan bff aku turut mendendangkan beberapa lagu raya..huhu..lepas itu,aku dan dua orang kawan baik aku ni,pergi masuk kelas..kawan aku yang seorang lagi,tak hadir ke sekolah..so,tinggal kami bertiga..bila masuk kelas,perkara pertama yang aku nampak ialah "SELAMAT HARI RAYA..maaf zahir dan batin"..punya lah besar perkataan ini ada tertulis di papan putih kelasku..makhluk mana yang tulis pun aku tak tahu..aku duduk dengan geng2 aku kat belakang sambil borak-borak..then,ada dua student ni nak pergi pustaka..lepas tu,hati aku pun tergerak untuk ikut diorang..aku ajak kawan aku dua orang tu sebab aku nak main saidina kat pustaka..jahat betul aku..sampai kat pustaka,aku jumpa dengan cikgu Siti..aku settlekan laporan aku tentang minggu pustaka..then,aku minta dengan cikgu,nak main saidina..aku main dengan 3 kawan aku ni..aku orang first yang jalan..main punya main,aku asyik kehabisan duit jew..last2,duit aku tinggal 200 jew(kalau tak silap laa)..
then,aku masuk buku hutang..kawan aku sorang ni,asyik gelakkan aku sebab dia cakap kelakar laa bila main hutang2 ni..bila hutang aku semakin bertambah,dia semakin asyik untuk ketawakan aku..tapi,aku paling banyak tanah tau..tu yang aku suka..bila dah semakin lama bermain,kawan aku yang asyik gelakkan aku tu,sudah pokai akhirnya..sama macam aku..so,dia pun jadi muka hutang jugak..so,aku pulak yang gelakkan dia..main punya main,akhirnya aku dapat no 3..haha..ok laa tu..yang menang ni plak,asyik dengan buku sukannya sampai tak sedar yang aku suruh dia kira duit dia..dah laa,tunggu dia kira duit bukan main lama..mana tak nya,dia kan winner..huhu..dalam kul 1 lebih,aku keluar dari perpustakaan..lepas tu,aku masuk kelas dan aku lihat papan putih kelas aku dah semakin penuh dengan kata2 kemaafan sempena raya.. aku pun,apa lagi...pergi depan and tulis apa yang aku nak tulis..lepas tu,aku tulis dua buah lagu raya..memang best gilerr..erm,lupa nak cakap..masa aku duduk kat pustaka,ada kawan aku ajak masuk kelas sebab takut cikgu masuk..aku punya laa jahat and nakal ni cakap.."alaa,buat apa nak masuk kelas??duk kat sini sudah laa..macam laa cikgu nak masuk..kalau masuk sekali pun,tak mungkin dia akan mengajar..so,lepak sini dah laa"..dah macam budak gangster pulak rasenya..haha
erm,bila aku masuk kelas sebelum nak balik,aku tengok ada satu paper atas meja aku..result add math rupanya..alhamdulilah,result aku naik grade..happy rasanya..:)
sebelum pulang,macam biasa laa..hugging2 sambil minta maaf and sume2..tapi,aku tak sempat nak salam and minta maaf dengan kawan2 baik aku..haha
lastly,maaf zahir dan batin semua..selamat menyabut hari raya yang bakal menjelma tak lama lagi...
jangan main mercun taw..hehe

3 comments:

  1. tahniah! add math naik grade..
    aku punya dah turun...huhu

    korang punya mainan saidina lawak arr...
    semangat betul...
    beribu-ribu hutang...

    btw..happy eid ul fitri
    nanti, kat blog aku, ada post pasal SALAM+SYAWAL
    tu post yg akan datang

    ReplyDelete
  2. Jafniey: aku suka post ko yang nie..
    Nadhrah: SALAM + SYAWAL = SHAH ... huhu

    ReplyDelete
  3. shah:ko ni biar betik??haha
    nadhrah:x sbr nk tgok.. :)

    ReplyDelete