Wednesday, 27 July 2011

insaf buat sementara

cerita pasal keinsafan..aku nak cerita pasal kelmarin,sebab bermula dari kelmarin aku rasa perasaan insaf wujud dalam diriku..ceritanye bermula pada pagi kelmarin..selepas assembly pagi,aku ada kelas kimia..so,masuk makmal laa..huhu
lepas tu,cikgu pun mgajar laa...tiba-tiba cikgu nak bincang pasal report yang kena buat..aku buat report tu,tapi untuk interpreting data and discussion..aku tak siap..lepas tu,cikgu suruh berdiri..aku pun dengan jujurnya,berdiri laa..bila kena berdiri,mulalah aku rasa lenguh..tetiba je perasaan menyesal mula wujud di lubuk hatiku..MENYESALnya aku tak buat kerja..huhu
lepas tu,cikgu tanya soalan pasal kimia..aku ni,dah laa tak pandai mana bab-bab ni..kalu pasal formula lagi laa aku lupa..banyak sangat formula yang perlu dihafal..erm,sambung balik cerita..siapa yang boleh jawab,boleh duduk..dah laa kena tulis kat depan..lagi laa aku malas..tapi,akhirnya..aku pegi jugak tulis kat depan..(aku the last person yang jawab..huhu)
bila habis jew kelas kimia,aku tanya bff aku..(rase menyesal x??)kalu dah memang bff tu,memang sama ah dengan aku..dia pun rasa menyesal jugak..
so,kelmarin masa cikgu tak masuk kelas,aku dan bff aku buat kerja..(tak lagi duk sembang2 n ckp kosong..huhu)...
TERIMA KASIH,CIKGU..kerana telah menyedarkan aku...walaupun buat sementara...kerana dengan sementara aje semuanya boleh berubah..betul tak??
kamsahamnida~

Tuesday, 19 July 2011

first time aku tinggalkan kelas in form 4

aku bukan nak sangat tinggal kelas..dah laa subjek bio dan add math..kalau boleh,memang tak nak tinggal pun kelas tadi..tapi disebabkan aku rasa itu satu tanggungjawab,so,terpaksa laa...sayang seribu kali sayang..huhu
tadi ada satu rombongan dari sk mak lagam,kemaman datang melawat sekolah aku..so,aku and the gang kena bawa diorang jelajah sekolah...bayangkan aku kena handle budak2..budak laki plak tu..doh laa,bising and banyak songeh sangat..ada 2 org jew yg senyap sikit dari 10 orang yang aku kena handle dengan aliya...
ada sorang budak tu..baik jew..tak bising macam budak lain..nama dye ikram zikry..nice name and nice person..
ade sorang tu plak,banyak mulut gilerr..tak habis-habis cakap...tapi,aku tak sempat tanya nama dia..huhu
dalam kul 1 diorang bertolak pulang..masing-masing penat belaka termasuk laa aku..doh laa awok2 pss geram gilerr kat someone ni yang langsung tidak bagi kerjasama...ish!!geram betul aku..ingat dia sorang yang tak nak tinggal kelas..kitaorang pun tak nak tinggal kelas jugak!!!huhu
tapi penat kitaorang semua berbaloi ah sebab dapat pengalaman untuk handle mende ni sume..hehe

Saturday, 16 July 2011

a little bit busy!!

salam...
minggu ni dan minggu depan memang sibuk..sebab ada minggu pusat sumber..so,sebagai pengawas pusat sumber,aku kena adakan pertandingan sempena minggu tu..erm,tak de masa laa untuk aku main blog ni..kalu nak ber'facebook' boleh ah..hehe
k ah,aku nak buat homework pula..
wassalam..

Sunday, 10 July 2011

ape2 aje..

assalamualaikum...
aku dapat rasakan hari-hari berlalu begitu pantas sekali..sedar tak sedar dah 10 hari di bulan Julai..
tak lama lagi dah nak puasa...bestnye!!
erm,tadi aku ada terbaca something ni.. (persahabatan itu umpama tangan dan air mata..saat tangan terluka,mata menangis..saat mata menangis ,tangan menghapusnya)..so sweet~
so,aku dambakan seorang sahabat yang sentiasa di samping aku di saat aku susah dan senang..aku dambakan seorang sahabat yang setia dan jujur..dan aku dambakan seorang sahabat sejati..
dalam waktu 16 tahun aku hidup,aku tak pernah ada sahabat sejati..kalau setakat sahabat karib tu,adalah..
tapi,bagiku,sahabat karib tak sama dengan sahabat sejati..huhu
but,this year ..i found someone yg 'sekepala' dengan aku..i'm so happy when i found the people that has a same hobby like me..so that,i can always share my hobbies with her..but for me,she still can't be my true friends..hehe
tapi,apa-apa pun..aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana aku dikurniakan ramai kawan yang sentiasa menjadikan hidupku cukup indah... ^,^

Wednesday, 6 July 2011

06/07/2011

today is my younger sister's birthday..and birthday kawan aku pun ari ni jugak..aku nak ucap "EPI BESDAY!!" erm,tadi mase kat sekolah,aku langsung tak prepare untuk pembentangan..hehe..jadi,aku redah jew laa..cakap aje sesuka hati..nasib baik,ape yang aku kena cakap tu,tak panjang..kalau panjang,mampus laa aku jawabnya..hehe
nanti,aku kena buat oral,forum dan macam-macam presentation lagi..huhu..malasnya aku....tapi,walau macam mana malas sekali pun aku,aku kena rajin jugak..kerana orang selalu cakap "kalau malas,macam mana nak berjaya??"..jadi,aku kena jadi rajin..i have to be hard-working..very hard-working from now..
'basya!!'...
aku teringat akan satu kata-kata ini.."kehidupan ini dipenuhi dengan seribu macam kemanisan tetapi untuk mencapainya perlu sejuta macam pengorbanan dan kepahitan"..
oleh itu,aku perlu belajar dan belajar walaupun ianya pahit kerana aku ingin mencapai kemanisannya,iaitu kejayaan...sama-samalah kita muhasabah diri..sama-samalah kita bangkit untuk mencapai sesuatu yang kita impikan...

Sunday, 3 July 2011

03/07/2011

ari ni first time aq wk blog..kirenye aq bdax yg bru bljr nk knl blog..u know why i'm feel interest to have a blog?? coz aq ske tgk blog org..hehe
sowi ah klu blog aq x brape mnarik..6ti,aq akn improved dr semasa k semasa..hehe