Wednesday, 27 July 2011

insaf buat sementara

cerita pasal keinsafan..aku nak cerita pasal kelmarin,sebab bermula dari kelmarin aku rasa perasaan insaf wujud dalam diriku..ceritanye bermula pada pagi kelmarin..selepas assembly pagi,aku ada kelas kimia..so,masuk makmal laa..huhu
lepas tu,cikgu pun mgajar laa...tiba-tiba cikgu nak bincang pasal report yang kena buat..aku buat report tu,tapi untuk interpreting data and discussion..aku tak siap..lepas tu,cikgu suruh berdiri..aku pun dengan jujurnya,berdiri laa..bila kena berdiri,mulalah aku rasa lenguh..tetiba je perasaan menyesal mula wujud di lubuk hatiku..MENYESALnya aku tak buat kerja..huhu
lepas tu,cikgu tanya soalan pasal kimia..aku ni,dah laa tak pandai mana bab-bab ni..kalu pasal formula lagi laa aku lupa..banyak sangat formula yang perlu dihafal..erm,sambung balik cerita..siapa yang boleh jawab,boleh duduk..dah laa kena tulis kat depan..lagi laa aku malas..tapi,akhirnya..aku pegi jugak tulis kat depan..(aku the last person yang jawab..huhu)
bila habis jew kelas kimia,aku tanya bff aku..(rase menyesal x??)kalu dah memang bff tu,memang sama ah dengan aku..dia pun rasa menyesal jugak..
so,kelmarin masa cikgu tak masuk kelas,aku dan bff aku buat kerja..(tak lagi duk sembang2 n ckp kosong..huhu)...
TERIMA KASIH,CIKGU..kerana telah menyedarkan aku...walaupun buat sementara...kerana dengan sementara aje semuanya boleh berubah..betul tak??
kamsahamnida~

1 comment: