Monday, 29 August 2011

terawih terakhir..

malam ini merupakan malam yang ke 29..last terawih..esok tak ada dah..pukul 7 tadi,akak aku sampai..berbuka sama-sama..bila masuk waktu Isya',aku ajak akak aku yang duk kat UPSI..'jom gi terawih'..then,akak aku yang duk kat IPGM Sultan Mizan,Besut dan adik aku pun nak ikut jugak..azan sudah habis berkumandang..'eh,jom laa..dah lewat dah ni..',kata akak aku..aku pun pergi dengan akak aku..lagi dua orang..dia pergi sendiri nanti..happy nya hari ini..sebab tak ada orang laki yang lepak kat tepi jalan tu..lega sikit..hehe
aku menghamparkan sejadahku di sebelah seorang mak cik..tiba-tiba dia herdik aku.."jangan rapat-rapat sangat..tak muat nanti"..terkejut aku dengan herdikan tersebut..sedangkan sejadah aku tertindih sikit sahaja dengan sejadahnya..aku rapatkan diriku dengan akak aku kat sebelah..selepas selesai solat Isya',aku menadah tangan untuk berdoa..tetiba,kedengaran suara-suara yang sedang bercakap..aku tak paham laa..kenapa susah sangat nak diam..sekejap sahaja..bukannya lama sangat pun..pasal kes mak cik tadi..dia marahkan aku sebab aku rapat dengan dia..tak ke pelik tu??bukannya dia marahkan aku sebab aku tak rapat saf dengan dia..pesal susah sangat mak cik2 nak rapat-rapatkan saf..susah sangat ke??satu kes lagi..kenapa mak cik2 susah sangat nak penuhkan saf depan..sampai awal pada aku pun,masih duduk kat belakang..bila iqamat berkumandang..bukannya nak penuhkan saf depan..masih duduk berteleku di situ..tak paham betul aku..kalu aku tegur,lain pulak jadinya sebab aku pernah tegur budak yang lebih tua pada aku..tu pun tua dua or tiga tahun jew kot..last2,dia buat tak taw jew apa yang aku cakap..kurang asam betul..
selesai terawih,pulang ke rumah macam biasa..then,aku bermain dengan nephew aku ni..buas betul mamat ni..tak reti nak duk diam..pe2 pun,aku still suka jaga dia coz aku suka budak...itu laa cerita pasal terawih terakhir ku pada 2011..tak puas hati betul aku dengan mak cik tu7..huhu
pe2 pun..aku nak tido dulu..its so late now..ok..

2 comments:

  1. wow...1:50 am~
    semua org tidur lewat rupanya...
    Makcik selalu macam tu..

    Jay, ko lahir bulan syawal, kan.
    So, Happy besday and Happy Eid

    ReplyDelete
  2. hehe..thanx..igt jugak besdya aq..huhu
    :)

    ReplyDelete