Saturday, 10 March 2012

memory~ntah-ape-ape-aku-ni

selamat pagi semua..cuba korang tengok sekarang pukul berapa?..dah nak masuk pukul 2 kan?..ok,tak kisah ar pukul berapa pun sekarang..hehe..aku sanggup korbankan masa tidurku untuk aku berblog sekejap..hehe
berbalik pada tajuk kita kat atas,MEMORY..korang taw kan apa yang dimaksudkan dengan memory kan?..aku rasa sayu dan sedih taw kalau ada orang mention pasal last year in school..aku tak nak tinggalkan sekolah..aku nak stay jadi school girl..taun ni,memang last year aku kat sekolah ni..so,aku rasa sedih sangat2..ye laa,last year..sape tak sedih kalau tu taun last nak tinggalkan sekolah yang tersayang,sekolah yang banyak meninggalkan kenangan untuk aku..sekarang ni pun,kalau teringat zaman sekolah rendah,aku rasa nak balik semula kat sekolah tu sebab banyak sangat kenangan aku masa kecik2 dulu..sekarang,dah besar pun,masih ada jugak kenangan yang tercipta..ye laa,taun ni aku dah tak sekelas dengan bff aku,dengan geng2 aku..aku dah berpisah..kadang2,bile jumpe pun tak sempat nak sembang lame2..sebab ape?.. sebab masing2 dah ada hala tuju masing2..masing2 dah busy dgn kerja masing2..ye,aku paham korang..dan aku harap korang pun sama dengan aku..berpegang pada prinsip aku..iaitu..'sekali berkawan,kite tetap kawan,tak kira ar kite berlainan kelas hatta berlainan negara sekalipun'..kadag2 aku rasa tak selesa bile korang dah tak ada di sisi aku..aku rasa kesunyian..walaupun,jauh di sudut hatiku,yang mengatakan korang mesti tak rasa apa yang aku rasa kan?.. sebab korang masih ada geng lagi..aku?.. aku tak de sape2 yang boleh jadikan geng..tapi,aku cuba untuk brgurau senda dgn kwn2 aku yang baru ni..aku try tapi diorang tak macam korang..korang the best among the best..aku sedih sekarang..entah kenapa laju jew air mataku mengalir seperti air hujan yang turun sekarang bila terkenang akan kawan2 aku..huhu

ok,aku tak nak sedih2..aku kena kuat.yang aku taw,setiap apa yang terjadi,pasti ada hikmah di sebaliknya.. :)

nanti,kalau aku ada masa aku akan cerita semua kenangan aku..kenangan pahit manis aku,suka duka,riang tawa aku bersama teman2 di sekolah..tapi,aku tak janji ar bile sebab aku jarang berblog..nanti aku edit semua kenangan yang dah pernah aku tulis,tapi aku hanya save jew..haha..
jap,aku nak post entri baru plak ea..hehe..tunggu taw..
~gud nite semua..mimpiyang indah taw..

2 comments:

  1. that's why saya cakap: yang patah pasti tumbuh, yang hilang pasti berganti, tapi yang patah takkan pernah sama dengan yang tumbuh, dan yang hilang takkan pernah sama dengan yang berganti!
    frenship foreva!!!!!
    <3 <3 <3 <3 <3

    ReplyDelete
  2. betul2..friendship forever.. <3<3<3<3<3
    hnye kmatian yg dpt mmisahkan kite..loves all of my friends.. :)

    ReplyDelete